Ryssland fortsätter ansträngningarna att modernisera sin marinstyrka

Efter Sovjetunionens kollaps upplevde den ryska marinen en lång period av hungersnöd, då de såg sina oskötta fartyg och nya enheter anlända i glesa när de anlände. I slutet av 2000 -talet var den operativa situationen till och med katastrofal, med en majoritet av fartygen olämpliga för strid, om inte för navigering. Det var vid denna tidpunkt som Moskva fattade beslutet att börja modernisera sin flotta, först genom att förvärva nya modeller av välbeväpnade patrullbåtar och korvetter, såsom Buyan och Buyan-M, och konventionella ubåtar. Förbättrad kilo, medan de engagerade en omfattande plan för rationalisering och modernisering av de många varv som prickade över landet. Under de senaste åren har resultatet av dessa ansträngningar märks tydligt, den ryska flottan är idag en av de som uppfattar det största antalet nya marinenheter varje år.

Dans en intervju som ges till Tass -byrån, (fullständig version på ryska här) chefen för marinbyggnaderna för OSK -gruppen, även tidigare stabschef för den ryska marinen, amiral Vladimir Korolev, ger en uttömmande vision om denna nuvarande och framtida insats. Således indikerar han att vid slutet av året kommer inte mindre än 3 ubåtar att levereras till den ryska marinen: atomrobotens ubåt Knyaz Oleg av projektet 955A Borei-A-klass, också den första produktionsenheten i denna modell, atomrobotens ubåt Novosibirsk av Iassen-M-projektet 885M och konventionellt drivna ubåtsprojekt 636.3 Magadan kallas inom NATO för förbättrat kilo. De korvett av klassen Steregouchtchi -projektet 20380 Retiviy kommer också att ansluta sig till den ryska flottan. Minns att fregatten 22350 Amiral Golocko är också planerad att gå i tjänst i slutet av detta år, eller i början av 2022, och som den ryska marinen välkomnade till aktiv tjänst i maj 2021, första atomubåten i Iassen-M-klassen, Kazan.

Den ryska flottans Borei-klass SSBN placerar ut 16 Bulava-missiler Defense News | Militära marinkonstruktioner | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Försvarsnyheter | Militär sjöbyggnad | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med koden Metanniv24

Erbjudandet gäller från 10 till 20 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna