Ryssland fortsätter ansträngningarna att modernisera sin marinstyrka

Efter Sovjetunionens kollaps upplevde den ryska marinen en lång period av hungersnöd, då de såg sina oskötta fartyg och nya enheter anlända i glesa när de anlände. I slutet av 2000 -talet var den operativa situationen till och med katastrofal, med en majoritet av fartygen olämpliga för strid, om inte för navigering. Det var vid denna tidpunkt som Moskva fattade beslutet att börja modernisera sin flotta, först genom att förvärva nya modeller av välbeväpnade patrullbåtar och korvetter, såsom Buyan och Buyan-M, och konventionella ubåtar. Förbättrad kilo, medan de engagerade en omfattande plan för rationalisering och modernisering av de många varv som prickade över landet. Under de senaste åren har resultatet av dessa ansträngningar märks tydligt, den ryska flottan är idag en av de som uppfattar det största antalet nya marinenheter varje år.

Dans en intervju som ges till Tass -byrån, (fullständig version på ryska här) chefen för marinbyggnaderna för OSK -gruppen, även tidigare stabschef för den ryska marinen, amiral Vladimir Korolev, ger en uttömmande vision om denna nuvarande och framtida insats. Således indikerar han att vid slutet av året kommer inte mindre än 3 ubåtar att levereras till den ryska marinen: atomrobotens ubåt Knyaz Oleg av projektet 955A Borei-A-klass, också den första produktionsenheten i denna modell, atomrobotens ubåt Novosibirsk av Iassen-M-projektet 885M och konventionellt drivna ubåtsprojekt 636.3 Magadan kallas inom NATO för förbättrat kilo. De korvett av klassen Steregouchtchi -projektet 20380 Retiviy kommer också att ansluta sig till den ryska flottan. Minns att fregatten 22350 Amiral Golocko är också planerad att gå i tjänst i slutet av detta år, eller i början av 2022, och som den ryska marinen välkomnade till aktiv tjänst i maj 2021, första atomubåten i Iassen-M-klassen, Kazan.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Flash-artiklar är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Köp av prenumerationer är endast tillgängligt från webbplatsen – avsnittet Prenumerationer och verktyg


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT