Ryssland beställer 6 nya korvetter till Stillahavsflottan

Det ryska försvarsdepartementet meddelade, via TASS-byrån, en ny order för 20380 familjekorvetter, för att stärka och modernisera Stillahavsflottan mellan 2024 och 2028. Två av dessa fartyg kommer att vara korvetter i Steregushchiy-klass från projekt 20380, medan de andra 4 kommer att vara i Gremyashchiy-klass av projekt 20385, i båda fallen fartyg med betydande eldkraft och som avsevärt kan stärka den ryska marinkapaciteten vid dess Stillahavskust.

Korvetterna i Steregushchiy-klassen, av vilka 6 exempel redan används i Östersjön och Stillahavsflottan, och 4 andra exempel i olika byggnadsstadier, är fartyg på 2.200 ton och en längd på 104,5 meter. De bär full beväpning, inklusive en 190 mm A-100 marinpistol, 8 Kh-35 anti-ship missiler och 12 Redut vertikala silor för att ta emot 9M96E anti-flygplan som bär upp till 40 km och styrs av radar. 3D Furke 2. Fartyget har också betydande anti-ubåtkrigsfunktioner, med Zarya-M bågsonar och Vinyetka bogserad ekolod, samt två fyrdubbla torpederör för lätta anti-ubåt-torpeder. -marines och anti-torped Paket-NK, till vilken en marinhelikopter läggs ombord på Ka-2 Helix.

Stervushchiy-klass korvetter är kraftigt beväpnade för anti-ubåt och anti-ytkrigsuppdrag

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT