Missilracet accelererar på den koreanska halvön

Efter flera månaders lugn har missilrace, oavsett om den är ballistisk eller kryssning, genomgått en snabb acceleration de senaste dagarna på båda sidor av den 38: e parallellen på den koreanska halvön. Seoul som Pyongyang har verkligen haft en uppvisning av krafthållning i några veckor, den här har nått vad man kan tycka om sin höjdpunkt idag. Faktum är att på bara några timmar avfyrade Nordkorea två kortdistans ballistiska missiler i Japans hav, så dess södra granne genomförde det tredje och förmodligen sista kvalificeringstestet av sin uppskjutna ballistiska missil. SLBM-ubåten Huynmoo 3- 4, och tillkännagav utvecklingen av en ny supersonisk missil mot kryssningsfartyg.

Kom ihåg att för bara 2 dagar sedan, den 13 september, Pyongyang tillkännager framgångsrik avfyrning av ny kryssningsmissil potentiellt kärnvapen med en räckvidd större än eller lika med 1500 km, medan 4 dagar tidigare, den 9: e, var det Seoul som bekräftade första framgångsrika avfyrningen av sin nya SLBM Huynmoo 4-4-missil från den nya 3000 ton ubåten Dosan Ahn Chang-ho, den andra etappen i en 3-testsprocess som kommer att leda till kvalificeringen av denna förmåga för den sydkoreanska flottan, och vars framgångsrika test idag hui därför utgör slutsatsen.

Det tredje testet av SLBM Hyunmoo 3-4-missilen avslutar missilens testfas och banar väg för nästa inträde i drift

Som ofta finns lite information om avfyrning av 2 nordkoreanska ballistiska missiler ingrep denna dag. I bästa fall vet vi att missilerna följde en halvballistisk bana på 800 km innan de kraschade i Japans hav, i Tokyo EEZ. Den särskilt låga 60 km långa apogeen som missilerna når upp till bekräftar deras låga bana för att överlista sydkoreanska och japanska missilförsvar, utformade för att slå ballistiska missiler med en mycket högre konventionell ballistisk bana för att tillåta kinetiska påverkare av missilerna. SM-3 i Aegis -systemet eller av THAAD från den amerikanska armén för att slå stridshuvudet, båda med ett förlovningsgolv större än 60 km.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT