Nordkorea testade Hwasongpho-16B hypersonisk missil, och det är oroande!

Den 3 april sände nordkoreanska medier foton och videor som visar provskjutningen av den nya Hwasongpho-16B hypersoniska missilen, en IRBM för fast bränsle monterad på ett TEL 7×7-fordon, i närvaro av ledaren Kim Jong.

Om det här skottet är så publicerat beror det på att Hwasongpho-16B verkar bära ett hypersoniskt glidflygplan, detta atmosfäriska återinträdessystem designat för att utmana det mest avancerade antiballistiska försvaret, samtidigt som den behåller mycket betydande manövreringsförmåga, samtidigt som hypersonisk hastighet bibehålls.

Pyongyang utvecklar sin kärnvapenattackkapacitet i full fart

Sedan 2015 har Nordkorea avsevärt ökat sina ansträngningar för att modernisera och utöka sina kapacitetsanfall, särskilt de som kan bära kärnvapen.

Medan landet fortfarande använde bleka kopior av den sovjetiska Scud, för bara 15 år sedan, visade det de framsteg som gjorts på detta område, med de första testerna av SLBM Pukkuksong-1 och 2 med medelstor förändring och den första ballistiska IRBM med mellandistans missilen Hwasong-12, då den första ICBM Hawsong-15, bara för år 2017.

SLBM Pukkuksong-3
Testning av SLBM Pukkuksong-3 ballitisk missil med medelstor förändring 2019

Två år senare testade hon för första gångene Pukkuksong-3 som ska beväpna hans nya missil ubåt Hjälte Kim Gun-ok, och kort räckvidd KN-23 semi-ballistisk bana missil, inspirerad av den ryska Iskander, och designad för att utmana amerikanska, sydkoreanska och japanska antiballistiska försvar.

Testning och eldning har ökat ytterligare i intensitet från 2021, med uppkomsten av nya kryssningsmissiler, en ny version av ICBM kallad Hawsong-17, sedan, från 2022, nya versioner av missiler meddelade som hypersoniska och bära fast bränsle, snarare än flytande.

Första avfyrningen av Nordkoreas Hwasongpho-16B IRBM hypersoniska missil

Det är i det här sammanhanget den första avfyringen denna vecka av den nya Hwasongpho-16B ballistiska medeldistansmissilen, allmänt rapporterad av den statliga nyhetsbyrån KCNA och den nordkoreanska offentliga televisionen KCTV.

Den nya missilen presenteras faktiskt för att föra med sig en stor utveckling när det gäller Pyongyangs avskräckningsförmåga. Detta skulle alltså vara en mellandistans ballistisk missil, det vill säga med en räckvidd från 2 500 till 6 500 km, med fast bränsle, och monterad på en transportör-upprättare (TEL) med sju axlar.

Videomontage av lanseringen av Hwasongpho-16B hypersonisk missil.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Hypersoniska vapen och missiler | Försvarsnyheter | Kärnvapen

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna