Sydkorea testar framgångsrikt avfyrning av SLBM Hyunmoo 4-4-missiler från ubåt

I världen har bara sju länder ubåtar som kan distribuera ballistiska missiler: de fem permanenta medlemmarna i FN: s säkerhetsråd (Kina, USA, Frankrike, Storbritannien och Ryssland), Indien och Nordkorea. Ett åttonde land har just visat denna förmåga. Verkligen, ubåten Dosan Ahn Chang-ho, den första enheten i samma klass från KSS-III-programmet och den första helt sydkoreanska ubåten, skulle ha slutfört första skottet av en Hyunmoo 4-4 ballistisk missil enligt flera bekräftande källor och frånvaro av förnekelse från Seoul -myndigheterna. Detta framgångsrika test sker efter en första framgången gjord från en undervattensplattform ägde rum i juli 2021, och ibruktagandet av denna ballistiska komponent under vattnet kommer att träda i kraft när det tredje testet har lyckats, planerat att äga rum före slutet av september.

Att ta i bruk denna sydkoreanska ballistiska förmåga är för många ett svar på ankomsten av den nordkoreanska ubåtslanserade ballistiska missilen (SLBM) Pukguksong presenteras offentligt underen stor militärparad som anordnades i Pyongyang i oktober 2020. Detta var dock först och främst en del av den sydkoreanska doktrinen som syftade till att avskräcka sin turbulenta halvbror från någon offensiv handling, genom att utrusta sig med en betydande ballistisk slagstyrka med en konventionell precisionsladdning och utrustad med en hög penetrationsförmåga, avsedd att eliminera Nordkoreas ballistiska förmågor om de visar tecken på överhängande strejkberedskap. Utan att vara utrustad, som Pyongyang, med kärnkraft, har Seoul i själva verket sedan mitten av 70-talet gjort valet att förvärva en första slagstyrka utformad och dimensionerad för att eliminera kärnkraftsförmåga och huvudstrategiska mål för sin motståndare före en eventuell konflikt .

I oktober 2019 genomförde Pyongyang det första framgångsrika testet av sin SLBM Pukguksong-3-missil

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT