Kommer Australien att säga upp kontraktet för 12 Naval Group Shortfin Barracuda -ubåtar?

Informationen låter som en bomb, och har ännu inte bekräftats officiellt. Majs enligt sajten abc.net.au, skulle den australiensiska regeringen ha tagit beslutet att upphäva kontraktet som tilldelades den franska sjögruppen för design och lokal konstruktion av 12 Shortfin Barracuda konventionellt drivna ubåtar. Enligt sajten har Canberra verkligen beslutat att utveckla, för att ersätta sina svensktillverkade ubåtar i Collins-klass, kärnkraftsbåtar, beroende på ett amerikansk-brittiskt partnerskap i frågan för överföringar av teknik.

Detta skulle säkert vara nyheter med allvarliga konsekvenser för den franska skeppsbyggaren som hade gjort detta kontrakt i mer än 15 år och 50 miljarder dollar, pelaren i dess utvecklingsstrategi på den internationella scenen. Enligt sajten skulle den australiensiska premiärministern, Scott Morrison, ha försökt nå den franske presidenten Emmanuel Macron för att informera honom om nyheterna, men utan att ha kunnat nå honom på onsdagen, hade telefonmötet varit placerat för detta Torsdag .. Det råder ingen tvekan om att den franska presidenten kommer att uppskatta att höra nyheterna genom pressen.

Ersättningen av ubåtarna i Collins-klassen har varit ett av de mest kontroversiella ämnena hos australiensiska politiker de senaste månaderna

Med detta sagt är Australiens val av en flotta av kärnkraftsdrivna ubåtar långt ifrån absurt. Det hade till och med varit föredraget att basera den första SEA 1000 -tävlingen på detta kriterium från lanseringen, med beaktande av de ökande och förutsebara spänningarna som är kopplade till ökningen av den kinesiska marinmakten, liksom de mycket viktiga avstånd som ska täckas för dränkbara. från Canberra. Å andra sidan kunde ingen ignorera, i Australien, att Shortfin var en modell härledd från den franska SNA -klassen Suffren, utan tvekan den mest kraftfulla och moderna atomattacken för tillfället, och det hade I detta fall var det möjligt att omvandla kontraktet med Naval Group och de franska myndigheterna i denna riktning.

I verkligheten var valet av Naval Group målet för många motståndare i Australien, och detta så snart det meddelas. Således hade Labour -oppositionen gjort detta kontrakt till ett av de privilegierade målen för sin kommunikation i flera år, precis som flera journalister ibland tydligt påverkade. Trots sina ansträngningar, och än en gång om informationen skulle bekräftas officiellt (det skulle inte vara första gången som den australiensiska pressen skulle ha förts bort i detta ämne), verkar det som att Naval Group aldrig har lyckats övertyga den australiensiska allmänheten åsikt, lite hjälpt det är sant av avsnitten runt Tiger-helikoptern och nyligen NH-90.

Med Suffren -klassen har Naval Group den mest moderna ubåt för kärnvapenattacker som finns tillgänglig idag. Canberra verkar dock vilja vända sig till sina brittiska och amerikanska partner på detta område.

För nu måste vi därför vara försiktiga och vänta på bekräftelser eller officiella förnekanden innan vi beslutar. Artikeln av abc nämner endast indirekta argument, även om de alla verkar konvergera. Om ny data kommer fram kommer vi att lägga till den i den här artikeln.

PS1: Enligt Politico, Joe Biden kommer snart att tillkännage en gemensam insats med Storbritannien för att hjälpa Australien att utforma en ANS -flotta och överföra nödvändig teknik.

PS2: Informationen tas nu upp av de flesta Australiska nyhetssajteroch lämnar liten tvekan om dess sannhet.

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT