Nordkorea testade en ny kryssningsmissil med en räckvidd på 1500 km

Bortsett från testerna av två kortdistans ballistiska missiler hade Pyongyang varit ganska diskret de senaste månaderna sedan valet av Joe Biden till Vita huset. Samma den årliga paraden som markerar 73 -årsdagen av grundandet av landet hölls för några dagar sedan i den nordkoreanska huvudstaden, framförde inte nya missiler och vapen som var fallet förra året, men civilsamhället, och i synnerhet lagen som deltog i kampen mot Covid19. Det måste sägas att Kim Jung Un, som har styrt landet med järnhand sedan hans fars död, har mycket att göra för att försöka återuppliva landets ekonomi och bemästra de stora misslyckandena i systemet, särskilt i matfält.

Det meddelade dock de nordkoreanska myndigheterna i går den framgångsrika avfyrningen av en ny kryssningsmissil som hölls den 11 och 12 september. Missilen, som verkar inspirerad av amerikanen Tomahawk, skulle faktiskt ha rest 1.500 km på 2 timmar och 6 minuter, efter en bana i åtta över landets och territorialvattnet i landet, innan den träffade målet. På grund av denna förlängning och den tillkännagivna kapaciteten för att kunna bära ett kärnvapenstridsspets, kan denna nya missil, implementerad enligt fotot som sänds till pressbyråerna av en 4-axlad lastbil med 5 lanseringsrör, slå till, förutom Syd Korea. Södra, japanskt territorium, inklusive Tokyo eller ön Okinawa, som är hem för en stor del av de amerikanska styrkorna som är utplacerade i den japanska skärgården, liksom kinesiskt och ryskt territorium.

Nordkorea har visat sin förmåga att designa och implementera ballistiska missiler som kan följa halvballistiska banor som utgör verkliga problem för sydkoreanska och japanska missilförsvar

Ankomsten av denna nya missil, tillsammans med de halvballistiska banor som redan har visat sin effektivitet, kommer med stor sannolikhet att öka spänningen i denna teater, som redan är föremål för hård konkurrens mellan Kina och USA. Stater, liksom dess allierade. Dessutom motsäger den till viss del Seouls strategi att eliminera potentiella ballistiska missiluppskjutningsplatser i Nordkorea innan Pyongyang kan använda dem i händelse av en överhängande konflikt. Kryssningsmissiler är dock mycket mer flexibla att använda och mer rörliga än ballistiska missiler, vilket gör deras förebyggande läge mycket farligare. På grund av deras lanserings- och flygprofil är de dessutom mycket svårare att upptäcka genom övervakningsradarsystem, och utnyttjar maximal terrängmaskering för att kompensera för deras låga relativa hastighet.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter - från €1 den första månaden

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Alla prenumerationer är icke bindande.


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT