Holländarna litar mer på det fransk-tyska paret än USA i försvarssaker

Det verkar som om en splittring skapas mellan den politiska klassen och den allmänna opinionen i länderna i norra Europa, särskilt när det gäller frågor om försvar. En nyligen genomförd nederländsk omröstning visar faktiskt det 72% av holländarna litar mer på Frankrike och Tyskland för internationella frågor och försvarsfrågor, medan endast 10% föredrar att behålla sin tro på Washington. En anmärkningsvärd utveckling av positionerna för den bataviska opinionen som hittills var en pelare i den europeiska anknytningen till USA.

Förändras den europeiska opinionen snabbare än de politiska företrädarnas ståndpunkter? Det är mycket möjligt, att döma av resultaten av vissa enkäter som nyligen publicerades i Europa. I mars i år visade således en tysk undersökning det 60% av de ifrågasatta ville ha större tillnärmning mellan Frankrike och Tyskland om internationella frågor och försvarsfrågor. Den senaste holländska undersökningen visar orsakerna till denna vändning, som verkar mer massiv än den verkar, eller åtminstone än de politiska eliterna uppfattar. Enligt 79% av holländarna är det sannolikt att Förenta staterna kommer att dra sig tillbaka militärt, åtminstone delvis, från Europa.

Stryker US Troops News Defense | Militära allianser | Försvarsinstitutionell kommunikation
Trots USA: s åtagande att försvara Europa anser ett växande antal européer att Europa, eller europeiska länder, bör kunna säkerställa sitt eget försvar på egen hand.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militära allianser | Försvarsinstitutionell kommunikation

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna