60% av tyskarna vill ha ökat samarbete med Frankrike på den internationella scenen

Ibland erbjuder studier resultat som överraskar deras sponsorer. Till exempel en studie som genomfördes gemensamt av American Think tank Pew Research Center i Washington DC och den tyska tankesmedjan Koerber Stiftung i Hamburg, om analysen av en undersökning utförd bland 1000 amerikaner och 1000 tyskar från över 18, visadehan klyftar mellan amerikanska och tyska försvar och internationella politiska frågor. Sett i perspektiv med studien som genomfördes i samband med München La Défense-forumet 2019, verkar det till och med att tyskarna, till skillnad från deras ledare, för det mesta har positioner mycket närmare de franska på många sätt, bara amerikaner.

Den första statistiken, oh så betydelsefull, som presenterades av den gemensamma tysk-amerikanska studien sammanfattar enbart omfattningen av klyftan mellan den tyska och den amerikanska opinionen. Om 75% av amerikanerna tror att relationerna mellan de två länderna är bra, tror 64% av tyskarna för sin del att de är dåliga, och endast 34% av tyskarna skulle kvalificera dem som goda, där eller 17% av amerikaner skulle kalla dem dåliga. Även om 85% av de tillfrågade amerikanerna anser att amerikanska militärbaser i Tyskland är viktiga eller mycket viktiga, anser 30% av tyskarna dem som obetydliga och 15% inte alls viktiga, och endast 15% av tyskarna anser dem vara mycket viktiga 56 % Amerikaner.

Personal från den amerikanska Stryker-brigaden utplacerad i de baltiska länderna av US Army News Defense | Tyskland | Försvarsinstitutionell kommunikation
Förekomsten av amerikanska baser på tysk mark anses vara mycket viktig av endast 15% av de tyska respondenterna, mot 56% av amerikanerna

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Tyskland | Försvarsinstitutionell kommunikation

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna