V. Putin vill omvandla den ryska försvarsindustrin med en ny generation chefer

Försvarsindustrin i Ryssland har en speciell position i ekonomin och det nationella industrilandskapet. Det är inte bara den största industriella arbetsgivaren i landet, med nästan en miljon direkta och inducerade medarbetare, men det är också en av de viktigaste leverantörerna av utländsk valuta på den internationella marknaden, naturligtvis efter gas och olja. Dessutom är det en solid och oåterkallelig röstreserv för president Putins presidentparti ”Förenade Ryssland”. Detta är anledningen till att hon åtnjuter särskild behandling från Kreml och från presidenten själv.

Under ett möte med utskottet för militära industrier presenterade den ryska presidenten således i stora drag planen för att utveckla denna industri under de kommande åren. En plan baserad, relativt exceptionell i Ryssland, inte på produktionsmål eller dånande meddelanden om framtida vapensystem utan på en grupp speciellt utvalda unga chefer att stödja denna strategiska industri och utveckla den i enlighet med framtida industriella, tekniska och ekonomiska krav.

Ryska presidenten men också hans ministrar besöker mycket regelbundet de stora ryska militära industrianläggningarna.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT