Tysk försvarsminister varnar för troligt USA: s urlåtelse i Europa

Tala till Europaparlamentet tisdagen den 14 juli, sade den tyska försvarsministern Annegret Kramp-Karrenbauer att en gradvis frikoppling av USA från Europa var sannolikt, och oavsett resultatet av presidentvalet i höst över Atlanten. I själva verket, enligt henne, även om demokraten Joe Biden skulle vinna, vilket enkäterna tycks indikera, är det troligt att de amerikanska styrkornas frikoppling i Europas försvar är oundviklig, även om tonen i Demokraten kommer säkert att skilja sig från president Trumps idag. Den tyska ministerns förklaring misslyckades inte med att reagera, särskilt över Atlanten, där många röster ville understryka den demokratiska kandidatens anknytning till hans allierade. Trots dessa betryggande uttalanden verkar det dock uppenbart att USA inte har något annat val än att dra sig ur Europa under de kommande åren. Det är inte en fråga om val eller politisk positionering, utan om geostrategiska imperativ.

Idag sätter USA ut nästan 64.000 5 man i Europa, eller nästan 35.000% av sina totala trupper, varav mer än hälften är stationerade i Tyskland, som fortfarande är det andra land som är värd för de flesta amerikanska soldaterna, 55.000 26.000, efter Japan, XNUMX XNUMX, men före Sydkorea, XNUMX XNUMX. De var över 300.000 XNUMX i slutet av kalla krigetoch till och med mer än 100.000 2001 år 100.000. Asien har haft en helt annan väg, från 78.000 2000 till det kalla krigets kalkon, till 2010 XNUMX i dag, och en anmärkningsvärd stabilitet sedan årens början XNUMX, trots interventionerna i Afghanistan och Irak. Det som presenterades i början av XNUMX-talet som en pivot till öst på ekonomiska baser var faktiskt början på en konkurrensprocess som ledde mot en konfrontation mellan USA och USA. Kina. Detta fenomen accelererade därefter när motstånd mellan amerikanska ambitioner och Kinas president Xi Jinpings framkom.

kinesisk transportör e28098liaoning med eskorter Tyskland | Militära allianser | Försvarsanalys
På bara tre decennier har Kina lyckats stiga till rang som ekonomisk och militär supermakt och direkt hota USA: s intressen och allierade i Stilla havet.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Militära allianser | Försvarsanalys

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna