Kommer Europeiska unionen att ge efter för amerikanska krav på PESCO?

- Annons -

Föreslogs ursprungligen 2017 av Europeiska kommissionen, det strukturerade permanenta samarbetet, eller Pescooch Europeiska försvarsfonden, eller EDF, inrättades 2018 av de europeiska myndigheterna. Deras mål var att stödja konkurrenskraft och samarbete inom Europeiska unionen när det gäller industriella försvarsprogram, för att undvika dubbelarbete av onödiga FoU-utgifter eller broderskapstävlingar, som vi har sett så många. de senaste åren.

Men för Förenta staterna, liksom för Nato, är dessa två initiativ, och i synnerhet EUF med ett kuvert på 13 miljarder euro i investeringar mellan 2021 och 2027, det är framför allt ett hot mot deras överhöghet. om europeiskt försvar, och sedan 2018 har de varit pressa Europa att få tillgång till dessa medel. Tyskland har tagit saken till hands med önskan att som vanligt finna en samförståndsställning under de sex månaderna av EU: s ordförandeskap.

underrättelsehögskola i europa omslagstal 1 Tyskland | Militära allianser | Försvarsanalys
Frankrike är relativt isolerat i Europa när det gäller sitt stöd för en verklig strategisk autonomi för européer, särskilt gentemot USA.

LOGO meta defense 70 Tyskland | Militära allianser | Försvarsanalys

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna