Hårt slag för KF51 Panther av Rheinmetall, Berlin vänder sig mot Leopard 2A7V för att ersätta tankar som skickas till Ukraina

Förutom att stå i handen kommer Armin Papperger, VD för Rheinmetall, förmodligen att ha försökt allt de senaste veckorna för att övertyga Bundeswehr att vända sig till sin nya stridsvagn, KF51 Panther, i synnerhet för att ersätta 18 Leopard A26 skickat av Berlin till Ukraina till stöd för Kievs försvarsinsats mot Moskva. Tyvärr för honom kommer detta inte att bli fallet. Det bekräftade faktiskt ordföranden för försvarskommittén i förbundsdagen, Agnès Strack-Zimmermann, i går i en intervju med Frankfurter Rundschau, att Bundeswehr skulle beställa nya stridsvagnar Leopard 2 i sin slutgiltiga A7V-version, men även Pzh2000 självgående kanoner, för att ersätta de pansarfordon som skickats till Ukraina, till stort nöje för Krauss-Maffei Wegmann, som tillverkar de två pansarfordonen (med hjälp av Rheinmetall), och som ser, dessa Under de senaste månaderna har dess orderbok fyllts på efter framgången för Leopard 2 i Hongrie och i Norvègeoch i väntan på Tjeckien.

Detta är ett stort slag för Rheinmetall, som hoppades på stöd från förbundsdagen för att lansera produktionen av KF51 Panther, för att kunna positionera sig effektivt under internationella tävlingar, inklusive i Europa. För att övertyga tyska parlamentariker lät Armin Papperger till och med vissa förhandlingar kring projekt som var minst sagt riskfyllda filtrera igenom, till exempel byggandet av en produktionsfabrik i Ukraina för 200 miljoner euro som skulle kunna producera 400 Panther per år, värden som alla experter inom området är överens om att finna otroligt. Lyckligtvis för Rheinmetalls börskurs offentliggjordes skiljedomen i Berlin 10 dagar efter publiceringen av dess resultat och utsikter, annars bra och lovande.

rheinmetall panther kf51 huvudstridsvagn 1 Tyskland | Försvarsanalys | Artilleri
Rheinmetalls förhoppningar om att se det Panther anslutningen till Bundeswehr reducerades till ingenting, åtminstone på kort sikt, genom beslutet att förvärva Leopard Ytterligare 2A7.

Valet av Leopard 2A7V, å andra sidan, är helt vettigt för Bundeswehr, som redan har moderniserat en del av sin flotta av tunga stridsvagnar till denna standard, och som faktiskt har både underhållsinfrastrukturen och utbildningen anpassad för att implementera dem. Med en stridsmassa på 63 ton Leopard 2A7V är verkligen en av de bästa tunga stridsvagnarna för tillfället, både väl skyddad av kompositpansar som kombinerar stål, volfram, titan och keramik, väl beväpnad tack vare sin 55 mm slätborrade L120-kanon och 55 kalibrar som drivs av 42 skott, och kraftfullt motoriserad med sin MTU Mb 873 ka 501 turbodieselmotor. Den har också, i denna version, modulär pansar förstärkt med frontglacisen vilket ger den en stålekvivalent på mer än en meter, ett förstärkt skrov för att motstå minor, en ny 20 kw APU som gör det möjligt för den att driva alla system, inklusive luftkonditionering, stationära, samt moderniserade system ombord och vetronik.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Försvarsanalys | Artilleri

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna