De viktigaste europeiska arméerna lider fortfarande av stora svagheter 2024.

Under många år led europeiska arméer, särskilt de som tillhörde Natos grundande medlemmar, av svältande budgetar och politiskt förfall.

Vare sig som svar på de ryska arméernas maktökning i Ukraina och i Europa, på det oundvikliga lösgörandet av amerikanska styrkor från Europa för att koncentrera sig i Stilla havet mot Kina, eller på de allt mer påträngande hoten från Donald Trump, som för amerikanskt skydd av den gamla kontinenten, många Europa- och Natokanslier har under de senaste dagarna ökat tillkännagivanden rörande försvarsfrågor.

Om det i huvudsak handlade om att tillkännage en ökning av resurser och ambitioner, på en förkortad tidtabell, som Oslo som kommer att förvärva 5 nya fregatter, en extra ubåt och fördubbla antalet NASAMS-batterier, är några av dessa deklarationer överraskande eller , i vilket fall som helst, belys nivån av oförbereddhet hos europeiska arméer, matade i 30 år, med fantasin om den amerikanska sköldens orörlighet.

Den italienska flottan inser att den saknar 10 000 sjömän

Den första av dessa uttalanden kom från amiral Giuseppe Cavo Dragone, stabschef för den mäktiga italienska flottan, central för Roms ambitioner i Medelhavet och på den internationella scenen.

Europeiska arméer PPA Thaon di Revel
PPA:erna i Thaon di Revel-klassen utformades för att fungera med en reducerad besättning på 90 medlemmar, för att svara på bristen på personal i den italienska flottan. Experter ifrågasätter effektiviteten av detta format om fartygen skulle gå in i en stridszon.

I sin årsrapport som överlämnats till det italienska parlamentet hävdade det sistnämnda faktiskt att det i dag hade 29 000 officerare, underofficerare och sjömän inom Marina Militare, medan det operativa trycket som det måste reagera på skulle kräva 39 000 man .

Även om den italienska marinen, efter revideringen av 2016 års armébemanningsmål, kan ha en teoretisk arbetsstyrka på 30 500 män och kvinnor, är detta antal fortfarande mycket otillräckligt för att täcka de 4000 2023 sjömän som i genomsnitt utplacerades, med en topp i april 7, efter att ha nått 324 42 man, för XNUMX fartyg, fyra ubåtar och arton flygplan utplacerade.

Dessutom har Marina Militare inte bara otillräcklig personal, utan den har också en degraderad ålderspyramid, med en åldrande arbetsstyrka, medan minskningen av besättningar som hittills har anställts för att underhålla hela flottan nu når gränser som hotar den operativa effektiviteten hos italienska flottenheter.

Och om den italienska försvarsministern, Guido Crosetto, var i linje med uttalandena från sin stabschef för marinen, i tron ​​att styrkan hos landets arméer var på en oacceptabel nivå, inga korrigerande åtgärder har aviserats för att reagera snabbt.

Brittiska arméer har bara två månaders stridsautonomi

Med en försvarsinsats på 2,4 % av BNP, och den första europeiska budgeten i termer av försvarsutgifter, borde de brittiska arméerna, helt logiskt, presentera en operativ profil mycket högre än de andra arméerna på den gamla kontinenten.

Brittiska armén
Den brittiska försvarsmakten har tillkännagett utformningen av ett nytt sammanfattande dokument, som syftar till att grundligt omdefiniera målen och medlen, med tanke på utvecklingen av hot och de svårigheter som har stött på de senaste åren när det gäller rekrytering.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militär planering och planer | Tyskland | Militära allianser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna