De australiensiska arméerna stöder också det värsta under de kommande åren över Taiwan

För några veckor sedan trodde admiral Phil Davidson, befälhavare för amerikanska styrkor som sänts ut i Stilla havet, offentligt att Peking från och med nu skulle förväntas börja militäråtgärd för att ta Taiwan med våld fram till 2027. Enligt den amerikanska generaldirektören kommer Folkets befrielsearmé verkligen att ha de militära medlen som behövs för att utföra detta uppdrag under de närmaste åren, tack vare en specifik global ansträngning från de kinesiska myndigheterna för att uppnå det. Självklart, Australiska arméer delar samma orooch har startat en strategisk reflektion, liksom övningar, för att möta den.

De övningar som de australiska väpnade styrkorna deltar i har förändrats avsevärt i naturen under de senaste månaderna för att uttryckligen förbereda sig för högintensiva engagemangsscenarier med Kina, till stöd för amerikanska eller allierade styrkor. Så var fallet med Motion Cope North 2021, som hölls runt den amerikanska basen i Guam i februari i år, och som förlitade sig på just denna typ av antagande, med särskilt risken för kinesiska förebyggande strejker med ballistiska och kryssningsmissiler för att neutralisera de allierades luft- och marinkapacitet i område. För att svara på detta alltmer betydande hot tränade det kungliga australiensiska flygvapnet, liksom US Air Force, US Navy och Marines, i nästan en vecka för att genomföra sina flyg från land, medvetna om att Anderson Field-flygbasen i Guam som Tindal i de norra territorierna i Australien kommer att vara bland de första hårt drabbade målen i händelse av en konflikt med Peking.

Australien har beställt 72 F35A att ersätta sin flotta av F / A 18 Hornets, varav 40 redan har levererats. Canberra kunde öka antalet beställda F35s till 100 flygplan.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT