Peking hotar USA: s allierade med militära repressalier om konflikten med Kina bryter ut

Tonen fortsätter att stiga i västra Stilla havet, mellan USA och Kina, som båda ökar bravaden och provokationerna, både på havet och i media. Och den kinesiska pressen, oavsett om den är nationell eller internationell, upprepar den mycket, mycket mer än den amerikanska eller västerländska pressen ägnar sig åt den. Stod inför bristen på effektivitet av kinesiska hot gentemot USA, som upprätthåller press i Kinahavet och sätter ut US Navy-fartyg mer och mer regelbundet, vilket gör de kinesiska myndigheterna, Peking ilska beslutade att ändra strategi och hotar nu Washingtons allierade, Canberra i spetsen.

sålunda, en artikel publicerad av statens webbplats globaltimes.cn riktar sig specifikt till Australiens stöd för USA: s regionalpolitik, oavsett om det är stöd för amerikanska styrkor som sätts in i denna teater, liksom det politiska stöd som Canberra visar om heta ämnen, som t.ex. , Hong-Kong eller behandlingen av den uiguriska minoriteten. Artikeln publicerad på engelska fördömer de australiska myndigheternas ståndpunkter och kvalificerar landet som "handleder" i USA, en term som betecknar de feodala herrarnas väpnade styrkor som agerar som legosoldater mot vedergällning.

För tillfället har Peking endast cirka femtio J-20 i tjänst i sina flygvapen, som bara ställer upp lite mer än 700 moderna stridsflygplan, av de 2000 flygplanen i tjänst.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT