Det amerikanska flygvapnet är oroligt över sårbarheten av artificiell intelligens för "Spoofing"

Artificiell intelligens är kärnan i den doktrin som Pentagon inrättat och som replikeras i de amerikanska arméerna för att upprätthålla den militära uppgången på slagfälten under de kommande decennierna. Nu har majoriteten av nuvarande program, vare sig pansarfordon med US Army OMFV-programmet, bekämpa drönare med Skyborg-programmet från US Air Force, eller marina drönare med programmet Large Unmanned Surface Vessel, alla planerar att integrera en viktig del av artificiell intelligens för att styra maskinerna, analysera miljöerna och prioritera de åtgärder som ska utföras. Men det amerikanska flygvapnet förutser också dessa systems sårbarheter, särskilt till så kallade "spoofing" -tekniker.

Ryssen är bra på att fastna och spoofa GPS-signaler och har flera dedikerad utrustning, som Krasuka 4-stationen ovan.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT