För att ersätta Bradleys, ändrar den amerikanska armén radikalt metoden!

Den amerikanska armén, precis som den amerikanska flottan och det amerikanska flygvapnet, har ställt upp många misslyckanden de senaste åren när det gäller industriell pilotprojekt av ny utrustning. Det senaste är bytet av M2 / M3 Bradley infanterikampfordon, gick in i tjänst på 80-talet, avbröts på grund av brist på stridande för två månader sedan, efter att Rheinmetall drogs ut efter ett logistiskt problem att presentera sin Lynxoch General Dynamics Griffin strax efter för att han inte presterat bra. Eftersom det är tredje gången på 11 år som Bradleys ersättningsprogram misslyckas, den amerikanska armén, genom rösten från general John Murray, har beslutat att radikalt ändra sin metod för att starta om programmet.

Inga fler överdrivna ambitioner och godtyckliga och ibland motstridiga krav, som de som tidigare följde med OMFV-programmet, och som kastade in handduken för de allra flesta industrister. Den här gången vill den amerikanska armén gå ihop med tillverkarna själva för att erbjuda den bästa utrustningen till bästa pris och så snabbt som möjligt, utan att någon av dessa tre parametrar definieras exakt. Det är nu upp till dem att komma med sin egen inställning till vad som borde vara ett infanterikampfartyg i framtiden, med den enda begränsningen att behöva kunna respektera sina egna scheman, modeller och budgetar.

Rheinmetall och Raytheon presenterade Lynx under OMFV-tävlingen, vilket eliminerades för att inte ha kunnat presentera prototypen i tid eftersom den blockerades av byråkrati

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT