Den amerikanska försvarssekreteraren avslöjar sin strategi för en flotta på 355 fartyg 2030

Som vi redan har behandlat flera gånger om Meta-Defense, US Navy kämpar för att definiera sin skeppsbyggnadsplan under kommande år, fångad mellan behovet av att förnya flera stora klasser av fartyg, såsom Nimitz-klassens hangarfartyg, Los Angeles kärnattack ubåtar och Ticonderoga-klass kryssare, de budgetgränser som införts av Kongressen (och särskilt av den amerikanska statsskulden som överstiger bruttonationalprodukten) och president Trumps politiska vilja att år 2030 utgöra en flotta på 355 fartyg för att bibehålla fördelen framför den snabbt växande kinesiska flottan. Och i själva verket misslyckas den amerikanska flottan med att definiera sin industriella belastningsplan, dessutom ofta ändrad av senatorerna själva på grundval av lokala ekonomiska överväganden till förmån för sysselsättningen, som fortsätter att skjutas upp. i många månader.

Dans en artikel från den 24 januari 2020, hade vi identifierat att en av de tillämpliga lösningarna för US Navy var att överge sitt nuvarande format baserat på en övervägande av tunga fartyg, såsom hangarfartyg, kryssare och förstörare, för att återvända till en mer distribueras, ledade runt fartyg med mindre tonnage som stöder ett mindre antal stora enheter. Och detta är precis vad Mark Esper, den amerikanska försvarsministern, vill genomföra!

Tillträde till aktiv tjänst i Virginia klass SSN 790 South Dakota.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT