XQ-58 Valkyrie UAV kunde snabbt stödja US F35 och F15XE

Enligt Pentagons chef för större förvärv kunde US Air Force förvärva stridsdronan XQ-58 Valkyrie för att följa med stridsflygplanen F35 och F15XE under farliga uppdrag. XQ-1500 Valkyrie, konstruerad för att kunna följa stridsflygplan med supersonisk hastighet, en räckvidd på över 500 km, en bärförmåga på 58 kg och manövrerbarhet som jämförs med en fighter, kommer att representera en mellannivå före Skyborgs ankomst, ett program med mycket högre ambitioner, men som fortfarande är i sin linda.

Dessutom erbjuder Valkyrie ett starkt argument som effektivt kan fatta beslutet i Washington: dess särskilt låga pris. Enligt Kratos Defense borde drönan faktiskt inte kosta mer än några miljoner dollar när massproduktion har startats, ett pris som är mycket lägre än priset på moderna stridsflygplan, och även jämfört med andra drönare. Moderna stridsfordon, såsom MAN Reaper drone, överstiger 50 miljoner dollar per enhet.

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT