Den spanska armén skulle vara intresserad av Nexter CAESAR-kanonen

Tillsammans med Rafales stridsflygplan är CAESAR-kanonen designad och producerad av Nexter onekligen idag en av de mest framgångsrika franska försvarsutrustningsartiklarna på den internationella scenen. I själva verket har CAmion utrustad med ett artillerisystem redan valts ut av 8 utländska väpnade styrkor, inklusive 4 medlemmar av NATO (Belgien, Danmark, Tjeckien et Litauen), och nya beställningar bör snart bekräftas från från Irak och Colombia. CAESAR verkar också prestera mycket bra i Ukraina, där 18 av dessa system erbjöds av Frankrike till de ukrainska styrkorna att stödja motståndet mot rysk aggression. Och det kan mycket väl hända att en ny europeisk kund dyker upp under de kommande månaderna, där Spanien verkar mycket intresserad av Nexters artillerisystem för att ersätta dess självgående artilleri under Army 35-programmet.

Selon infodefense.com webbplats, en delegation från 12:e fältartillerigruppen tillhörande Guadarrama-brigaden, skulle verkligen ha åkt till Suippes med arméns 40:e artilleriregemente, för att utföra en teknisk och taktisk utvärdering av CAESAR men även andra system i tjänst inom regementet , som Mistral 3-systemet för nära luftvärnsförsvar, eller Murin-radarn. Om denna typ av utbyte är långt ifrån exceptionell mellan allierade enheter, skulle det, enligt den spanska webbplatsen, vara en del av ett tillvägagångssätt som syftar till att utvärdera lämpligheten av att vända sig till CAESAR för att ersätta de M105A5 som för närvarande är i tjänst inom de spanska landstyrkorna , men också att förvärva denna hjulartillerikapacitet som uppenbarligen erbjuder betydande operativt mervärde, inklusive i form av högintensivt engagemang. Om det verkligen är en fråga om att ersätta den spanska M109A5 kan diskussionerna mellan Paris och Madrid utgöra det största potentiella exportkontraktet för CAESAR of Nexter, som avser mer än hundra exemplar.

Nexters CAESAR har designats för att vara lätt att transportera ombord på flygplan som C-130 eller A400M

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT