Kan Frankrike och Europa möta den ryska säkerhetsutmaningen?

Efter veckor och månader av spekulationer och försök till diplomatisk medling, avslöjade Vladimir Putin en del av sitt spel i går måndagen den 21 februari, dagen efter slutet av de kinesiska olympiska spelen, och erkände självständigheten för de två självutnämnda republikerna Donbass, och genom att bara några timmar senare flytta en del av hans enheter i denna region, på grundval av förevändningar lika tveksamma som de är konstlade. Den exceptionella utplaceringen av styrka som utfördes av de ryska arméerna runt Ukraina överstiger dock vida behoven av denna sista manöver ensam för att avskräcka Ukraina från alla försök att hämnas, och västvärlden från att ge överdrivet stöd till Kiev, vilket tyder på att detta beslut bara skulle representera ett steg i rysk strategi. Den militära utmaning som de 190.000 4 ryska soldaterna utplacerade vid Ukrainas gränser utgör en helt ny europeisk geopolitik och konfronterar européerna med insikten om sin maktlöshet inför ett land som trots allt är 12 gånger mindre befolkat och XNUMX gånger mindre rikt än de själva.

Utöver besvikelserna för många ledare som tills nyligen trodde att Vladimir Putin var en giltig samtalspartner, har de trupprörelser som möjliggjorde inträde av ryska styrkor i Donbass startat för flera dagar sedan, även då att Kreml fortfarande gav hopp om en eventuell diplomatisk Medan den metodiskt tillämpade sin plan, är det nu viktigt för européer att revidera sin försvarsställning och sina doktriner, inklusive sitt beroende av amerikansk militärmakt, för att kunna svara på den nya säkerhetsutmaningen som Moskva utgör. På detta område kan och måste Frankrike gripa ämnet och genom exempel och inte bara övertygelse leda européerna att neutralisera Kremls militära makt.

Vad behöver neutralisera den ryska militärmakten?

Som tidigare nämnts är säkerhetsutmaningen från Moskva inte enbart baserad på den konventionella maktbalansen i Europa. Snabbheten i den ryska utplaceringen runt UkrainaAnvändningen, även indirekt, av kärnvapenhotet, de ryska väpnade styrkornas beredskap och reaktioner, och den nya teknologin och förstärkningskapaciteten som de kommer att skaffa sig under de kommande åren, kan potentiellt leda till en global kollaps av västvärlden försvarsställning i Europa. Där Nato siktar på en tre månaders insatskapacitet motsvarande 3 40.000 man inom en snabbinsatsstyrka har de ryska arméerna kunnat mobilisera och sätta in nästan 5 gånger fler soldater, men även 1.200 1000 stridsvagnar, mer av 500 40 artilleristycken , XNUMX jaktplan och XNUMX stridsfartyg på en sådan deadline.

Ryssland har placerat ut 35 luftvärnsbrigader vid Ukrainas gränser, en oöverträffad tillträdesförnekare som har samlats hittills.

Dessutom, medan de material som användes av de ryska arméerna fortfarande i stort sett var föråldrade för 10 år sedan, har de nu mer än 70 % av modernt eller definierat material i sin arsenal, och av operativa förmågor utformade för att få övertaget över Natos styrkor, med i synnerhet 50 luftvärnsbrigader till stor del utrustade med ett samarbetssystem med långa, medel- och kortdistanser, mycket avancerad kapacitet för elektronisk och cyberkrigföring, och en utmärkt behärskning av kommunikation och information, vilket framgår av de många representanternas politik i Europa som i Frankrike som motiverar ryska handlingar. Utöver den kapacitet som observerats i dag, den ansträngning som gjorts av försvarsminister Sergeï Choighou och av stabschefen A. Gerasimov, kommer att fortsätta bygga denna militärmakt under de kommande åren, med ibruktagandet av ny högteknologisk utrustning som den tunga stridsvagnen T-14 Armata, artillerisystemet Koalitsyia SV, det tunga stridsflygplanet Su-57 eller antimissilsystemet S-500.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT