Rapporten som skadar USA:s antimissilförsvar

Sedan det första arbetet inom området för avlyssning av ballistiska missiler har Pentagon investerat nära 350 miljarder dollar i detta specifika område som är avsett att skydda amerikansk mark, och i mindre utsträckning, några av dess allierade, mot anfall från potentiellt nukleära ballistiska missiler. Under de senaste åren har ämnet återupplivats av strategiska hot från Ryssland, Kina och även Nordkorea, som nu har ballistiska missiler, förvisso interkontinentala, men med operativ förmåga mycket lägre än de senaste modellerna av ICBM-missiler. och ryska och Västra SLBMs. Ändå, enligt en rapport som offentliggjorts av American Physical Society, en sammanslutning av många amerikanska fysiker, den nuvarande kapaciteten hos detta amerikanska antimissilförsvar, och de som kommer att vara i tjänst under de kommande 15 åren, skulle inte kunna skydda amerikansk mark från en ballistisk missil attack, inklusive ledd av Nordkorea och dess äldre generationssystem.

Enligt denna rapport, även om framsteg har gjorts på vissa områden, återstår många återvändsgränder när det gäller att tillhandahålla effektivt försvar mot interkontinentala ballistiska missiler, särskilt när det gäller systemdensitet, den tid som krävs för att upptäcka, identifiera och engagera målen, och alltför begränsade effektivt ingripandefönster som är ett resultat av dessa element för att utföra en säker och effektiv avlyssning mot hoten. Konkret, om simuleringarna under övningarna faktiskt visar den bevisade effektiviteten hos de utplacerade systemen, inom ett operativt ramverk som inte tillåter att det okända kan lösas inom jämförbara tidsramar (har en missil eller en rymdkastare upptäckts? kommandokedjan tillgängliga? Är avlyssningssystemen placerade på rätt plats?), skulle de verkliga och objektiva avlyssningsförmågan försämras kraftigt, även mot relativt gamla eller tekniskt daterade vapensystem som t.ex. de som implementerats av Pyongyang.

Den 10 oktober 2020 i Pyongyang presenterade de nordkoreanska myndigheterna en ny mobil ICBM interkontinental ballistisk missil på ett 11-axligt tungt fordon.

I samma rapport uppskattar APS att de lösningar som för närvarande utvecklas av Missile Defense Agency, såsom riktade energivapen och rymdavlyssningssystemen i Space-based Interceptors program, inte kommer att vara operativa på drygt femton år. Dessutom, angående detta sista program, uppskattar APS att tätheten av rymdsystem som är nödvändig för att helt enkelt täcka det nordkoreanska hotet är oförenlig med hållbara investeringar från Pentagon. Sammanfattningsvis ifrågasätter rapporten relevansen av amerikanska investeringar på detta område, med vetskapen om att andra områden tvingas minska eller skjuta upp sina egna kritiska investeringar för att möta Pentagons budgetbegränsningar.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT