US Air Force kan utveckla en ny fighter för att ersätta sina F16s

För tre veckor sedan indikerade en amerikansk webbplats det US Air Force övervägde att förvärva nya F16 att ersätta några av dess äldsta taktiska stridsmän, och detta mer än 20 år efter den sista ordern av denna flygplanmodell av det amerikanska flygvapnet. Idag har stabschefen för US Air Force, General CQ Brown, gav detaljer om den här filen. Och det minsta vi kan säga är att hans ord innebär mer än viktiga konsekvenser för den amerikanska luftmaktens framtid, men också västerländska.

General Brown har verkligen beslutat att inleda en ny studie för att avgöra, nästa år, vad det amerikanska flygvapnet skulle behöva när det gäller blandningen av stridsflygplan, och särskilt vad gäller behovet av femte generationens flygplan och högre, och behovet av avancerade 5: e generationens eller reducerade 4: e generationens flygplan. Och för att på grundval av arbetet kring Next Generation Air Dominance och eT-5a-programmet bestämma två flaggskeppsprogram för "Roper-metoden", om det vore möjligt att utveckla en ny taktisk fighter med en motor för att ersätta F16, snarare än att skaffa nya.

F-16 Block 70+ Viper är idag den ultimata versionen av den berömda fighter som utvecklades i början av 70-talet av "Fighter Mafia".

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT