Indonesien beställer 36 Rafale och 8 F-15EX i år

Vi visste det, diskussionerna går snabbt och bra mellan Paris och Jakarta om förvärvet av ett stort antal Rafale-flygplan i syfte att snabbt modernisera och stärka den indonesiska flygkraften inför växande spänningar i Indo-Stillahavsområdet. Vi vet nu lite mer om prioriteringarna för det indonesiska flygvapnet, men också om den tidtabell som den strävar efter för tillämpningen.

faktiskt, enligt uttalanden från stabschefen för det indonesiska flygvapnet, luftmarskalk Fajar Prasetyo, under ett möte som ägde rum vid flygvapens högkvarter torsdagen den 18 februari, avser den senare att i år formalisera ordern på 36 Rafale från Frankrike, men också 8 F-15EX tunga krigare från den amerikanska Boeing, varav 6 till levereras 2022. Dessutom kommer det indonesiska flygvapnet att beställa 2 C-130J tankflygplan från Lokcheed-Martin, liksom MALE Medium Altitude Long Endurance drönare, ett verktyg som vi förstår är viktigt för att övervaka den enorma indonesiska skärgården.

För att stödja sin moderniserade stridsflotta, kommer Jakarta att förvärva 2 C130J tankfartyg från amerikanska Lockheed-Martin

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT