Indien hotas av sanktioner från Biden Administration för S400-köp

Hittills har CAATSA-lagstiftningen, som används för att sanktionera kunderna för viktiga försvarssystem för "USA: s motståndare", såsom Ryssland, främst agiterats av Trump-administrationen för att tvinga riktade huvudstäder att dra tillbaka. i deras förhandlingar med Moskva. Men flera av dem, som Ankara, Kairo eller New Delhi, trotsade öppet Washington genom att förvärva luftfartygssystem S-400 eller Su-35-fighters av rysk faktura. Även om han var upphovsmannen till lagstiftningen använde Donald Trump aldrig denna lagstiftning för att sanktionera ett land under sin presidentperiod. Och det tog den amerikanska kongressens beslutsamma ingripande till tvinga utrikesdepartementet i december 2020 att sätta Turkiet under sanktion efter förvärvet av ryska S400-batterier.

Men situationen kommer sannolikt att förändras under de kommande månaderna, med Biden-administrationens ankomst till Vita huset. Verkligen, enligt information som Reuters har samlat inden senare verkar vara fast besluten att vara mycket mer otålig på tillämpningen av CAATSA-lagstiftningen än sin föregångare, även när viktiga kontrakt står på spel för den amerikanska försvarsindustrin. Genom att klargöra detta sätter Joe Bidens nya lag naturligtvis press direkt på New Delhi som hittills alltid har ansett att förvärvet av USA-tillverkad försvarsutrustning, såsom P8 Poseidon eller AH64 Apache, räckte för att motverka Indiens historiska närhet till den ryska försvarsindustrin.

P8 Poseidon från den indiska marinen

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT