Indien lanserar förvärv av ytterligare 6 Boeing P8i Poseidon

De växande spänningarna mellan Peking och New Delhi tas uppenbarligen mycket seriöst av de indiska myndigheterna, som ökar förfarandena för att skaffa försvarsutrustning, ibland under nödsituationer, från dess internationella partner. Detta är särskilt fallet med USA, som New Delhi just har anmält en begäran om pris (RFP) angående 6 nya Maritime P8i-flygplan, utöver de 8 som redan är i drift och de fyra enheterna som beställdes 4. Kontraktet beräknas till 2016 miljarder dollar. Initialt, ordern måste vara på 10 enheter ytterligare, som meddelades förra året av den indiska försvarskommittén. Men sambandet med den ekonomiska krisen som är kopplad till Covid19 och omorienteringen av budgetunderskotten kopplade till kinesisk-indiska spänningar kommer att ha minskat antalet flygplan till 6. Samtidigt har det indiska flygvapnet inlett ett förfarande för att brådskande förvärv av 6 Predator-B-drönare för att stärka övervakningskapaciteten vid gränsen till Kina.

Uppenbarligen är den indiska militären nöjd med 8 P8i i tjänst sedan 2012, enheter avsedda att ersätta flottan av Tu-142s som har blivit föråldrade. Enheten används intensivt för sjöövervakning och har ett komplett utbud av detektering som kombinerar APS-143 Ocean Eye maritim övervakningsradar, ett AN / ALQ-240 avlyssningssystem och multispektrala elektrooptiska system. anti-ubåt krigföring både på alla maritima fasader på subkontinenten, men också, som franska Atlantique 2 i Mali, i elektronisk övervakning ovanför Ladakh, i Himalaya-området, eller spänningar med Peking är de starkaste.

P8 Poseidon från den indiska marinen

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT