Kommunikationskrig mellan Washington och Ankara om CAATSA-sanktioner

Det var att förvänta sig, tillkännagivandet av genomförandet av sanktioner mot Turkiet om förvärvet av S-400-systemen från Moskva som en del av CAATSA-lagstiftning hädanefter ger upphov till ett verkligt kommunikationskrig mellan Ankara och Washington, genom tillkännagivanden och mellanliggande förklaringar. Minns att den huvudsakliga åtgärden som tillkännagivits av utrikesdepartementet i det här fallet baseras på att alla licenser för export och användning av amerikansk försvarsutrustning till Turkiet har upphävts tills S-400 har slutgiltigt dragits ur den turkiska inventeringen, och detta under övervakning av Förenta staterna själv.

Ankaras första reaktion var att dumpa en flod av meddelanden för att visa dynamiken i den turkiska försvarsindustrin, som uppskattas vara 80% självförsörjande av landets myndigheter idag. Således på några dagar, många meddelanden, som särskilt gäller en ny turbin för helikopter, men också om nya luft-och-luft-missiler, gjordes, huvudsakligen inriktad på turkisk opinion, liksom landets diaspora, mycket aktiva för att stödja President Erdogan, särskilt i Europa.

Amerikanska diplomatchefen Mike Pompeo svarar på turkiska anklagelser genom att klargöra rollen och syftet med CAATSA-lagstiftningen

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT