Vita huset vill tredubbla den amerikanska flottans finansiering av varvsindustrin

Trots att han är veckor borta från Vita huset, Donald Trump är inte redo att låta sina presidentbefogenheter glida bort, i en uppenbar politisk beräkning, men som inte saknar grund. Ett av åtagandena under presidentkampanjen 2016 var alltså att ha en flotta med 2030 krigsfartyg 350 där den nu bara har 297. Men mellan skiljedomar i tänderna sågar och budgetfördröjning tog detta projekt verkligen form för några månader sedan, i form av en ny plan för att stärka den amerikanska flottan som heter Navy 2045, som planerar att har 2030 fartyg år 355 och 450 år 2045.

Inramningsräkningen detta program presenterades igår i Washington, av Vita huset, försvarsdepartementet och Pentagon, att den amerikanska flottan inte ingår i denna triptyk. Och det minsta vi kan säga är att han är ambitiös! Verkligen, det här projektet planerar att öka anslagen för den amerikanska marinens marinkonstruktion till 147 miljarder dollar under perioden 2021-2026, dvs tre gånger de prognoser som hittills beräknats på 45 miljarder dollar för samma period. Endast för år 2021 föreskrivs i den nya planen att investeringarna inom detta område uppgår till 27 miljarder dollar, mot 19 miljarder dollar som ursprungligen planerats, och att detta årliga belopp ökas till 33 miljarder dollar år 2026.

Ny plan kräver ökad fartygsproduktion för att få US Navy till 355 stridsfartyg år 2030

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT