Donald Trump vill påskynda militära program innan Joe Bidens invigning

Traditionellt är perioden mellan presidentvalet och nomineringen, och som är särskilt lång i USA eftersom det varar mer än två månader, till överlämnandet av nyckelfiler mellan de två myndigheterna, för att inte inte skapa en nedskärning i landets förvaltning. Men Donald Trump är inte traditionell. Vi kommer inte att se över anklagelserna om bedrägeri som tjänstgörande ordföranden vill basera sina rättsmedel på när det gäller inrikespolitik. Å andra sidan verkar det som om, oavsett resultatet av dessa överklaganden, presidenten i ämbetet i ytterligare två månader fram till den 2 januari 2, har för avsikt att införa vissa ärenden som han anser vara kritiska och särskilt på det militära området.

Enligt de förtroende för släktingar till president Trump som erhållits av den amerikanska sajten BreakingDefense.com, den senare vill validera av kongressen, och i synnerhet senaten fortfarande under republikanernas kontroll, 2021-armébudgeten, och detta före 20 januari, under Joe Bidens näsa och skägg. I synnerhet vill han registrera ökningen av anslagen för den amerikanska flottan för att starta marinprogrammet 2045, som syftar till att vid detta datum ha en flotta med 500 stridsenheter, inklusive nästan 200 robot- eller småbesättningsenheter, ett mål som presidenten anser vara nödvändigt för att kunna stå emot uppkomsten av kinesiska marinstyrkor under de kommande åren.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT