Indonesien vill bygga ett flygvapen på 170 krigare under de kommande åren

Under de senaste månaderna har Indonesiens försvarsupphandlings- och kommunikationsstrategi minst sagt kaotiskt sett. Faktum är att landet, som idag har en stark flotta på cirka femton ryska Su-27- och Su-30-krigare, cirka trettio amerikanska F-16 och cirka fyrtio lätta FA- 50 sydkoreaner och brittiska hökar, engagerade i heltäckande förhandlingar för att modernisera de senare: här 11 Su-35s nära Moskva, där 15 använde Eurofighter Typhoons från Österrike, F16s eller F35s från USA, och nyligen 36 eller 48 Rafale i Frankrike.

Dessa tillkännagivanden var desto mer obegripliga eftersom de ofta åtföljdes av en viss önskan från Jakartas sida att gå till slutet av förhandlingarna och faktiskt beställa apparaterna, åtminstone var det talet som hölls av de indonesiska tjänstemännen. . Man fruktade därför att alla dessa förhandlingar inte hade något annat syfte än att sätta press på Washington för att få tillstånd att förvärva F-35, som det indonesiska flygvapnet ansåg nödvändigt för att stå emot militärmakten. stigande kinesiska. Vissa meddelanden från Jakarta verkade också motsägelsefulla tillkännagivandet av upprätthållandet av beställningen av Su-35 samtidigt som man önskar förvärva F16V och framför allt F35, eller förhandlingarna om begagnade österrikiska tyfoner medan de synligt avancerar i hög hastighet med Paris på Rafale.

Rafale kan vara den första tegelstenen för att bygga ett massivt modernt flygvapen i Indonesien

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT