USA kan inte engagera sig på två fronter samtidigt, enligt Heritage Foundation

Heritage Foundation är en av de äldsta och mest respekterade tankesmedjerna i USA. Markerad av så kallade "konservativa" positioner, matar den reflektionen från Pentagon och amerikanska politiska myndigheter med regelbundna publikationer, och särskilt indexet över amerikanska militärstyrkor som publiceras årligen. Ja 2021-versionen av dokumentet skiljer sig bara lite från tidigare år, men vill dock vara mycket mer incitiverande och skarpa i sina slutsatser, och i synnerhet att markera fakta: De amerikanska arméerna skulle i dag inte kunna'' ingripa samtidigt på två stora fronter eftersom de har mandatet. Ännu värre, den budgetmässiga och politiska banan som hittills har följts tillåter oss inte att överväga att denna situation kan förändras under de kommande åren.

För att argumentera för sina slutsatser publicerar Think Tank nyckeltal som markerar klyftan mellan behov och verklighet för de fyra arméerna, USA: s armé, US Navy, US Air Force och US Marines Corps . Uppgifterna om US Space Corps anses vara för begränsade och saknar tillräckligt perspektiv för att analyseras. Således är denUSA: s armé borde kunna ställa upp 50 stridsbrigader för att stödja en dubbel intervention, där den bara har 35.US Navy förväntas å sin sida ha 400 fartygoch inte 293 som idag. DeFlygvapnet kräver 386 operativa skvadroner, mot 320 i tjänst. Med hänsyn till Marine Corps, det raderar bara 24 bataljoner där den borde ha 30 i den mest pessimistiska versionen av behoven.

På 25 år har antalet stridsflygplan som används av US Air Force ökat från nästan 3000 till 1800, medan den globala säkerhetssituationen 2020 är lika bra som 1988.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT