Den amerikanska armén investerar i kommunikation mellan hjärnan och datorn

Kommunikation mellan människor och ett datorsystem i dag handlar främst om att använda ett tangentbord eller ett taktilt gränssnitt och eventuellt med röst. Maskinen kommunicerar med människor via en skärm och eventuellt med ljud, särskilt med en syntetisk röst. Men i en stridsmiljö kan det hända att ljud som användning av händer eller till och med användning av en skärm inte är möjligt, eller åtminstone kan de vara okloka. För forskare vid University of Southern California kan lösningen baseras på gränssnitt mellan maskinen och hjärnan!

Detta är åtminstone det yttersta målet som team som tillhör flera amerikanska men också brittiska universitetsforskningslaboratorier har satt sig in ett projekt finansierat av den amerikanska armén. För närvarande kan de erhållna resultaten verka långt ifrån tankeläsningen, eftersom forskare har lyckats separera, i ett neuralt gränssnitt, motorsignaler från andra signaler i hjärnan. Detta är dock det första viktiga steget för att uppnå det. Eftersom det idag upptäcks och analyseras hjärnflöden av medvetna tankemängder, för att försöka lära sig ett okänt språk vid korsningen av en motorväg och en landningsplats för en stor flygplats. Först och främst var det därför nödvändigt att eliminera alla falska meddelanden, så att endast de relevanta signalerna behövde analyseras.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT