För att svara på Kina kommer den amerikanska marinen att djupt ändra strukturen i sin flotta

Efter åtta månaders väntan kommer den nya US Navy Shipbuilding Plan att presenteras för USA: s försvarsminister Mark Esper nästa vecka. Det kommer inte att vara någon annanstans inte en utan tre planer för att bäst svara på politiska och budgetmässiga avvägningar som kommer att genomföras. Även om planernas karaktär och sammansättning inte avslöjas verkar det dock som om de alla är baserade på samma paradigm, nämligen ökningen av flottans volym genom ökad användning av automatisering och marina drönare.

För Mark Esper, och nu uppenbarligen för Pentagon, kan den amerikanska flottan inte längre förlita sig på sin tekniska makt ensam och "massan" av sina byggnader för att möta den kinesiska utmaningen, och kommer att behöva under de kommande åren, öka volymen för att kunna svara på den kinesiska flottans snabba tillväxt. I den meningen var årsredovisningen från Försvarsdepartementet till kongressen i år, som kastat en trottoar i pölen genom att förklara att den kinesiska flottan från och med nu var "överlägsen" den amerikanska flottan, endast baserat antalet enheter i tjänst, är ett tecken på uppfattningen om behovet av den amerikanska militären. För även om Peking riktar in 350 fartyg och militära ubåtar mot 292 för den amerikanska flottan, har den fortfarande en klar fördel när det gäller den totala eldkraften och dess fartygs tonnage. Men dynamiken i Kinesisk varvsindustri, som årligen producerar upp till 3 gånger antalet fartyg till operativ likvärdighet än USA, tenderar att snabbt minska klyftan mellan de två flottorna.

Alla kryssare i Ticonderoga-klassen som fortfarande är i tjänst hos US Navy gick i tjänst mellan 1986 och 1994 och är därför mellan 26 och 34 år och kommer att dra sig ur tjänsten mellan 2026 och 2034, efter 40 års tjänst.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT