Spanjoren Indra kommer att leda avsnittet "Sensorer" i SCAF-programmet, men är det goda nyheter?

Den 23 november undertecknades generaldirektoratet för fransk beväpning, känd av akronymen DGA, av delegationen från de tyska, franska och spanska staterna. kontraktet som ger det spanska inbyggda elektronikföretaget Indra ledningen för pelaren ”sensorer” av programmet framtidens luftstridsystem, eller SCAF, som syftar till att utveckla framtida stridsflygplan och relaterade system som kommer att utrusta flygstyrkorna i de 3 länderna från 2040. Indra kommer därför att ansvara för de franska företagen Thales och tyska Hensoldt att utveckla radaren och uppsättningen nya generationens sensorer som kommer att utrusta de europeiska flygvapnens nyckelflygplan under många decennier. Men är det goda nyheter?

Om vi ​​tror att DGA, ministeriet för väpnade styrkor, liksom alla officiella uttalanden som gjorts kring detta tillkännagivande, råder det ingen tvekan om det. Detta är ett viktigt steg mot att förverkliga detta ambitiösa europeiska projekt, vilket markerar viljan till samarbete mellan de tre nationerna för ljusa framtidsutsikter. Och det är sant att de aktörer som kommer att uppmana sina skattebetalare att finansiera det och skaffa sig apparater förväntar sig att få en industriell och vetenskaplig avkastning som alla andra självrespekterande internationella samarbetsprogram. Spanien har utsett Indra som referens för SCAF var det därför perfekt förväntat och till och med logiskt att tilldela den "Sensors" -pelaren, en av programmets 7 huvudpelare.

Thales har utvecklat RBE-2-radaren med aktiv AESA elektronisk antenn som utrustar Rafale till F3R-standarden.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT