Egypten bekräftar förvärvet av två FREMM-fregatter från Italien

Om majoriteten av länderna i Mellanöstern-teatern de senaste åren har ökat sina försvarsinvesteringar för att modernisera sina väpnade styrkor, är Egypten å sin sida engagerad i en djupgående utveckling av sina militära resurser för att bli en stor regional makt. Det måste sägas att mellan ökningen av iransk närvaro och stöd i Syrien, Irak och Jemen och ökningen av den turkiska närvaron i Syrien, Libyen och östra Medelhavet verkar Kairo vara kärnan i de expansionistiska ambitionerna som påverkar Mellanöstern idag. För detta ändamål har de egyptiska myndigheterna undertecknat flera kontrakt för förvärv av större utrustning de senaste månaderna med icke-traditionella partner i landet, i detta fall Ryssland och Italien.

Rom visste verkligen hur man kunde dra nytta av försämringen av relationerna mellan Kairo och Paris efter president Macrons besök i januari 2019 till den egyptiska huvudstaden, under vilken den franska presidenten behandlade frågan om rättigheter vid en presskonferens. av människan i landet, vilket djupt irriterade president Al Sisi. Sedan dess, Italien vann i Egypten och utnyttjade det utrymme som frigjordes av den franska försvarsindustrin, och meddelade i pressen i februari 2020 att Egypten förberedde sig för att befalla två Typhoon-stridsskvadroner, ett tjugotal beväpnade patrullbåtar, ett okänt antal M346-träningsflygplan, en militär satellit samt fyra FREMM-fregatter . Några veckor senare, i maj, lät Leonardo veta att Kairo förberedde sig för att beställ 24 AW149-helikoptrar och 8 AW189-helikoptrar, för ett belopp nära 900 miljoner euro.

Förutom FREMM-fregatterna vill Egypten också förvärva 24 AW149M-helikoptrar från italienska Leonardo

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT