Kommer London att kunna hålla en pilot ombord på sin Tempest stealth fighter?

I hans senaste forskningspapper från juli 2020, luftkraftsforskaren vid det prestigefyllda Royal United Services Institute (RUSI), Justin Bronk, gjorde flera rekommendationer som skulle göra det möjligt, med tanke på de budgetmässiga begränsningar som tynger det brittiska försvaret, att upprätthålla en trovärdig färdplan för luftfart brittiska striderna och därmed stödja landets industriella och strategiska kapacitet. Bland dess rekommendationer är idén enligt vilken det skulle vara att föredra att undvika den mänskliga närvaron ombord den framtida sjätte generationens kämpe Tempest och att "dronisera" den senare: vinsterna både ekonomiska och även operativa skulle inte vara. än tiofaldigt.

Londons uttalade luftstrategimål är ambitiösa. De Strategi för luftstrid (ACS) från 2018 - ett referensdokument som definierar den brittiska militära luftstrategin fram till 2040 - bygger på fyra pelare: (1) uppgradering och teknisk modernisering av tyfonen; (2) fortsatt konstruktion och mognad av Royal Navy / Royal Air Force F-35 gemensamma styrka; (3) utvecklingen av den framtida Tempest-stridskämpen; (4) och upprätthålla den inhemska stridsflygindustrins konkurrenskraft.

Moderniseringen av Typhoon är en kritisk fråga för den brittiska industrin: Janus-projektet, som kommer att lyckas med Centurion-projektet, kommer att omfatta modernisering av datalänkar, sensorer, vapen och avionik. Så många tekniska byggstenar som är nödvändiga för en korrekt utveckling av Tempest-programmet, men också och framför allt för att upprätthålla Storbritannien i den mycket slutna klubben för kampflygproducenter.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT