Covid-19: Air Force avstår från sina tunga helikoptrar, men inte moderniseringen av sina kapaciteter

För några månader sedan bekräftades av Aviation Week att det franska flygvapnet var redo att göra det sedan hyra och förvärva CH-47 Chinook tunga helikoptrar hade orsakat en rörelse. Det måste sägas att behovet av tunga lifthelikoptrar är enormt, särskilt för stöd till franska operationer i Afrika. Med förvärvet av ett litet antal CH-47 skulle Frankrike då inte längre ha varit beroende av helikoptrar som är utplacerade av dess allierade, till exempel Storbritannien eller Danmark.

Tyvärr kunde det förväntas, den ekonomiska krisen efter koronaviruset kommer sannolikt att leda till att detta program skjuts upp eller upphör. Men för chefen för flygstaben skulle ett sådant tillkännagivande inte nödvändigtvis vara dåliga nyheter. I det nuvarande ekonomiska sammanhanget skulle förvärv av utrustning som producerats i Frankrike verkligen vara en prioritering. Detta skulle göra det möjligt för flygvapnet att förutse förnyelsen av sina Puma-transporthelikoptrar, men också att påskynda leveransen av Rafale fighters eller A330 MRTT Phoenix tankfartyg.

Efter flera år av tvekan fick det franska flygvapnet äntligen förvärva CH-47, perfekta komplement till sina CN-235-transportplan.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT