Mot en ersättning av Crotale-NG-missilerna i det franska flygvapnet?

I en tidigare artikel, vi återvände till General Lavignes uttalanden, Stabschef för nationalförsamlingsarmén, den 6 maj. I samband med den nuvarande hälso- och ekonomiska krisen kommer de franska arméerna att mobiliseras för att delta i landets ekonomiska återhämtning. För flygvapnet kommer detta främst att beställa nya manöverhelikoptrar och påskynda leveranser av stridsflygplan och transport- och försörjningsflygplan.

General Lavigne tog dock upp möjligheten att modernisera viss annan utrustning från flygvapnet. Kortdistans mark-till-luft-försvarssystem (SHORAD) av typen Rattlesnake-NG nämndes särskilt, även om deras utbyte inte tycktes för tillfället förutsatt av lagen om militär planering.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT