Kan det libyska inbördeskriget omdefiniera modern luftstrid? Del 2/2

Den här artikeln är den andra delen av en reflektion som inleddes i en tidigare artikel disponible ici.

Under de senaste månaderna har det libyska inbördeskriget intensifierats på flera fronter, inklusive genomförandet av luft- och luftfartygsoperationer. I ANL-lägret som i GNA: s, kompletterades mini-drönarna gradvis av taktiska drönare, sedan av beväpnade MALE-drönare.

I den första delen av denna artikel, publicerad igår, förklarade vi hur användningen av beväpnade drönare för att genomföra riktade strejker har lett till att varje läger förvärvar moderna flygplanssystem. Det senare, som är särskilt dyra, har i sin tur riktats in och bekräftat därmed potentialen för lätta och mediska drönare i samband med mättande attacker på moderna försvarssystem.

I Libyen som i Syrien har de turkiska Bayraktar-drönorna visat sig vara formidabla mot moderna och effektiva medelhöga flygplanssystem som Pantsir-S1

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT