Royal Thai Air Force kunde multiplicera leverantörer för att modernisera

Den 20 februari publicerade det thailändska flygvapnet (Royal Thai Air Force - RTAF) en vitbok med detaljer landets militära återutrustningsprojekt för det kommande decenniet, liksom dess långsiktiga ambitioner. Ursprungligen skulle prioriteringarna främst relatera till utbildning, transport och räddningsutrustning.

Bangkok börjar emellertid redan förbereda sig för moderniseringen av sin stridsflygflotta. En minnesvärd kommersiell strid kunde då spelas i Thailand, inte av marknadens storlek utan av de konkurrenter som kunde motsätta sig på plats. Förutom den amerikanska F-16V och den svenska Gripen E bör RTAF förmodligen utvärdera mer regionala förslag baserade kring den sydkoreanska FA-50 och särskilt den kinesiska J-10C, som riktar sig till sin första ordning där. export.

När det gäller transportflyg måste Bangkok byta ut sin åldrande C-130H-flotta med ett dussin nyligen planerade flygplan. Om Airbus har en planerad tid en förförelse i Thailand För att placera sin A400M där verkar RTAF: s nuvarande ambitioner vara koncentrerade kring en enhet med samma kapacitet som Hercules, som placerar den moderniserade C-130J som en naturlig kandidat, särskilt i sin tankningsversion under flykt. Ersättningen av den senaste BT-67 (moderniserad version av den värdiga DC-3) kan vara mer framgångsrik på Airbus med sin C-295, även om Leonardo C-27J och den ukrainska An-132 också nämns.

Royal Thai Air Force använder fortfarande ett halvt dussin Basler BT-67s, en moderniserad version av DC-3 / C-47 som dök upp under ... andra världskriget! Förnyelsen av logistikflottan är viktig eftersom ingripandet vid naturkatastrofer är en av RTAF: s huvuduppdrag

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT