Med SCORPION revolutionerar den franska armén sin stridskapacitet i kontakt

Bland de viktigaste europeiska försvarsprogrammen har det franska SCORPION-programmet utan tvekan en mycket speciell plats. Den är verkligen strukturerande och planerar ingenting mindre än att modernisera ingående inte bara utrustningen utan också doktrinerna för arméns taktiska enheter.

Öppet sedan 2018 har någon form av europeiskt samarbete, via det belgiska CaMo-programmet, SCORPION-programmet (Synergy of the COntact Reinforced by Polyvalence and Info valorisatiON) tillhandahåller utveckling av flera nya fordon, renovering av utrustning, men också och framför allt etablering av ett infovalorized stridssystem, SICS , som kommer att driva den franska armén och den belgiska landkomponenten i framkant av de digitala markstyrkarna.

Jaguar svarar på en innovativ design och är ett mångsidigt stridsfordon som är avsett att bekämpa alla typer av hot.

SCORPION-programmet och infovalering

De första reflektionerna om förnyelsen av arméns taktiska stridsförmåga går tillbaka till slutet av 1990-talet och förstärks av den första återkopplingen från den afghanska konflikten. Med undantag av Leclerc-stridsvagnar och 8 × 8 VBCI-infanteribekämpningsfordon, är nästan alla arméns fordon från 1970-talet, oavsett om det är VAB-transportfordonet (Vehicle Armored Front) eller strids- och spaningsfordon ERC-90 och AMX-10RC.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT