USA kan snart visa nytt antisatellitvapen

Inom rymdkrigstrid träffar två skolor mot Pentagon: de som är för absolut sekretess angående majoriteten av programmen, för att lämna den potentiella motståndaren (Kina eller Ryssland) i okunnighet om den befintliga kapaciteten. Och program under utveckling , och de som anser att avklassificering av en del av denna information är avgörande för att stärka den avskräckande effekten gentemot en potentiellt övermodig motståndare. Hittills hade sekretessförespråkare fördelen, och en allvarlig blackout hade i många år täckt de amerikanska arméernas faktiska rymdkapacitet, och sin nya Space Force -komponent, både på offensiva och defensiva områden. Men konsekvenserna av de afghanska myndigheternas kollaps för USA: s militära myndighet, till och med gentemot några av dess nära allierade och den egna allmänna opinionen, kan mycket väl få Washington att ändra ställning.

faktiskt, enligt sajten Breakingdefense.com, alltid särskilt medvetna om de amerikanska försvarsnyheterna, kan USA mycket väl inom en snar framtid visa en avancerad antisatellitförmåga och hittills okänd. Utvecklat under ledning av Special Access -programmet, och faktiskt känt av ett mycket begränsat antal politiska och militära personligheter, skulle detta program verkligen göra det möjligt att förstöra eller skada en satellit eller ett rymdfarkoster, utan mer information. Donerades, utom att tekniken skulle vara helt ny. Det finns mycket spekulationer om systemets art, allt från en högenergilaser avsedd att blinda detekteringssystemen hos en motsatt satellit, till en satellit som kan skicka mikrovågsurladdningar mot en motsatt satellit. För att förstöra dess elektroniska system. Men ingen av dessa spekulationer är särskilt välgrundad, och möjligheterna är därför särskilt breda. För att vara meningsfull utifrån den önskade kommunikationseffekten måste denna tekniska demonstration vara tillräckligt ensidig för att inte bara placera sig på motsvarigheten till befintliga ryska eller kinesiska system.

SM 3 missilförsvarsnyheter | Laservapen och riktad energi | AST
USA kan snart demonstrera ett nytt anti-satellitvapen 3

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Laservapen och riktad energi | SOM VID

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna