Ryssland presenterar exportversionen av sin nya Hermes långdistans-pansarvagnsmissil

Utöver vandrande ammunition och drönare, om det finns ett vapensystem som har visat sin effektivitet under konflikt mellan azeriska och armeniska styrkor i Nagorno-Karabakh Hösten 2020 var det den israeliska SPIKE NLOS långväga antitankmissilen, som förstörde ett betydande antal armeniska rustningar och fästen utan att målen någonsin var medvetna om att de var riktade. Precis som den första generationens AT-2-pansarvagnsmissiler som utlöste förödelse i israeliska pansarfordon under Yom Kippur-kriget, vilket orsakade den massiva inträdet av denna nya typ av vapen i alla arméer, pansarvapenmissilens långdistans "No Line of Sight" eller NLOS, dvs kapabel att skjutas utan en direkt siktlinje på målet, blir nu ett väsentligt system i modern stridsvagnskrigsföring, och mer allmänt i medellång till medellång strid. Hög intensitet.

Ryssland väntade inte på att Nagorno-Karabakh-kriget skulle inse sårbarheten hos pansarskyddssystem för artilleri eller luftvärnssystem när de utrustade flygplan, och började utveckla från början av 2010-talet. En ny missil för sina stridshelikoptrar, Izdeliye 305 eller produkt 305, mer allmänt känd som Hermes, designad och tillverkad av företaget KBP Instrument Design Bureau, ett dotterbolag till jätten Rostec. Avsedd att ersätta 9M120 Ataka -missil ombord Mi-28MN helikoptrar et Moderniserad Ka-52M, tillåter den, genom sin räckvidd på 25 km, sitt blandade tröghetsstyrningssystem och infraröda sökare med människan i slingan och sin 25 kg militära last att koppla in fiendens pansarfordon och bunkrar utan att behöva utsättas för eld. förbli utom räckhåll för motståndarens närliggande luftvärnssystem. På grund av dess räckvidd och det slutliga infraröda styrläget tyder dessutom allt på att Izdeliye 305 har en störande slutfas, vilket gör det mycket svårare att fånga upp av Hard-Kill-system som israeliska trofén. Liksom de flesta nya ryska system har Hermes varit det strider testade i Syrien, med ett framgångsrikt skott listat 2019.

Mi 28NM News Defense | Nagorno-Karabach-konflikten | Vapenexport
Ryssland avslöjar exportversion av sin nya Hermes 3 långdistanspansarvärnsmissil

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Nagorno-Karabach-konflikten | Vapenexport

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna