Den amerikanska marinen experimenterar i stor skala med samarbete mellan fartyg och autonoma system

Selon Amiral Gilday, Chef för marinoperationer för US Navy, övningen i vilken den tunga förstöraren USS Michael Monsoor (Zumwalt-klassen), 4 förstörare av Burke-klass, 2 Littoral Combat Ship, ubåten USS USS Hampton och LPD USS Anchorage, liksom de två robotfartygen Sea Hunter och Seahawk (i hemillustration med USS Monsoor i bakgrunden), utanför kusten i Kalifornien, representerar ett avgörande steg i genomförandet av ett samarbete mellan automatiserade system och styrsystem för den amerikanska flottan och kommer att påtagligt påverka själva uppfattningen om den amerikanska flottans utveckling under de kommande åren.

döpt Pacific Fleet's Unmanned Systems Integrated Battle Problem 21, denna övning, som också samlar P8A Poseidon maritima patrullflygplan, EA18G Growlers, liksom MQ-8B Fire Scout och MQ-9 Sea Guardian drönare, syftar till att låta ett fartyg (Destroyer, LCS eller SNA) förstöra ett identifierat mål och lokaliseras av ett obemannat system bortom horisonten. Det stora antalet fartyg och drönare som är engagerade kommer att göra det möjligt att bedöma alla möjliga interaktioner och att ta fram en stor mängd information som är avgörande för den amerikanska marinens framtid, som vet att den måste förlita sig på robotfartyg. möta den utmaning som den kinesiska folkets befrielsearmé har ställt upp för marinstyrkor. Dessutom kommer denna övning att testa Super Swarm-projektet som leds av Office of Naval Research, som syftar till att implementera en dronsvärm från ett fartyg, en teknik som är särskilt lämplig för att eliminera nekande av åtkomstsystem.

USS Michael Monsoor är den andra förstöraren i Zumwalt-klass. Den amerikanska marinen vill göra den till spjutspetsen för sin bemannade-obemannade samarbetsstrategi under de kommande åren

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT