Hypersoniska missiler, laser: Amerikanska förstörare Zumwalt kommer (äntligen) att avslöja sina förmågor

De tunga förstörarna av Zumwalt-klassen skulle i början av 90-talet representera den framtida spjutspetsen för den amerikanska flottans ytflotta. 32 enheter av detta 14.000 185 ton, 30 meter stora fartyg skulle beställas. Men som många gånger gällde USA: s försvarsprogram efter det kalla kriget, gjorde illusionsteknologiska ambitioner och olycklig förvaltning denna klass till en av de största finanspolitiska fiaskon för den amerikanska militären under de senaste 3 åren. Till slut kommer bara 22 fartyg av klassen att byggas, medan programmet kommer att ha översteg 155 miljarder dollar. Värre, en betydande del av vapensystemet, de 80.000 mm Advanced Gun System-kanonerna, har också sett sitt pris stiga, i det här fallet med projektiler som vardera kostar mellan $ 800.000 XNUMX och $ XNUMX XNUMX beroende på dess typ och dess funktion, oavsett om det är Long Range Land Attack Projectile eller HyperVelocity Projectile, båda utvecklade av BAe.

Faktum är att de två förstörarna av klassen redan antagit tjänsten, USS Zumwalt och USS Michael Monsoor misslyckades med att hitta sin plats i det amerikanska sjösystemet mer än fem år efter det att den ursprungliga operativa kapaciteten har deklarerats. Den sista enheten, USS Lyndon B. Johnson, kommer snart att gå i tjänst utan att dess exakta roll hittills har definierats tydligt. Denna situation är desto mer problematisk eftersom USS Navy kämpar för att hålla jämna steg med den takt som förnyas och utvidgas av den kinesiska flottan, eftersom den stora majoriteten av sin offshore-flotta har mer än 5 års navigering och att programmen för att ersätta Ticonderoga-klasskryssarna och de första Arleigh Burke-klassens förstörare har fortfarande inte lanserats, med endast USA: s marin som lyckades lansera FFG / X-fregattprogrammet med viss oro. Amerikanska modeller byggda efter modellen av de italienska FREMM .

Fregatterna i Constellation-klassen kommer inte att ha tillräckligt med elreserv för att använda mycket högenergilaser som kan eliminera en antiskipsmissil.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT