FCAS: Den franska regeringen tar defensiva positioner mot Berlin

I anledning av hans ingripande inför senatens försvars- och utrikesutskott den 3 mars 2021 uttryckte VD för Dassault Aviation, Eric Trappier, återigen irritation över det framtida europeiska luftstridssystemsprogrammet som sammanför Frankrike, Tyskland och Spanien, och i synnerhet mot de i stort sett överdrivna kraven från germanska och iberiska myndigheterna. Under sitt tal ifrågasatte den franska ledaren också förvaltningen av programmet och förhandlingarna mellan stater av det franska generaldirektoratet för beväpning och dess två tyska och spanska motsvarigheter, men också av de franska myndigheterna.

På mitt omslag har Eric Trappier verkligen angett att sammanhanget och det politiska trycket kring förhandlingarna mellan europeiska industrimän har påverkat själva karaktären av diskussionerna mellan industrimän och därför kvaliteten på de avtal som erhållits. Och att tillägga att samma avtal undertecknades för knappt mer än ett år sedan med Tyskland och Spanien, och vilket exakt utmanas av Berlin och Madrid idag verkade nu vara mycket ogynnsamt för Dassault Aviation, liksom för den franska BITD som helhet, när man studerade med ett tydligt huvud. Med andra ord inför Ericssons senatorer fördömde Eric Trappier tydligt trycket från de franska myndigheterna och förhandlingsskyndan för att nå en överenskommelse, i ett sammanhang som han anser idag begränsat av en alltför stor entusiasm.

Modell av FCAS News Defense | Tyskland | Stridsflygplan
Sedan undertecknandet av den första samarbetsfasen kring FCAS har Tyskland och Spanien väsentligt flyttat linjerna till deras fördel, både inom industri och teknik.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Tyskland | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna