Kommer 2021 att bli året för Rafale ?

2007 var den franske försvarsministern i Fillon-regeringen, Hervé Morin, full av kritik och reservationer mot programmet. Rafale : för effektivt, för tekniskt, Dassault Aviation-planet var framför allt för dyrt, medan Europa var engagerat i snabb deflation av de väpnade styrkorna och särskilt av budgeten som tilldelats försvaret. Det är sant att Frankrike vid den tiden upprätthöll utmärkta förbindelser med Moskva såväl som med Peking, och de franska arméernas åtaganden verkade vara begränsade till ingripanden mot uppror som i Afghanistan.

14 år senare kunde samma flygplan mycket väl spela in ett exceptionellt år inom exportområdet, kanske till och med överträffa den extraordinära serie som spelades in av Jean-Yves Le Drian, när den senare lyckades övertyga Egypten, Qatar och Indien att förvärva fransmännen. flygplan mellan 2015 och 2016. Året som börjar ser faktiskt exportmöjligheter för Rafale ackumuleras, med mycket ofta verkliga och bevisade chanser att lyckas, sannolikt för att göra programmet Rafale den kommersiella framgången som ingen förutspådde för tio år sedan.

Rafale i grekiska färger Defense News | Stridsflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser
den Rafale är efterlängtade av det grekiska flygvapnet, med det slutliga kontraktet som ska undertecknas före slutet av januari 2021

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna