Naval Group och Belharra återvänder till tävlingen i Grekland

Igår pratade vi om vikten av den allmänna opinionen i försvarsbeslut. Idag lär vi oss att avsiktsförklaringen som regeringen i Kyriakos Mitsotakis skulle sända om förvärv av fyra amerikanska MMSC-fregatter, istället för FDI Balh @ rra fregatter från Naval Group som Frankrike och Grekland diskuterade gemensamt efter en avsiktsförklaring som undertecknades för ett år sedan har inte skickats. Enligt webbplatsen alltid mycket välinformerad defensereview.gr, skriket som detta regeringsbeslut väckte i media och i den allmänna opinionen, ledde de grekiska myndigheterna till backtrack.

Orsakerna till detta populära, media och politiska misstro är många, och de som följer Meta-Defense vet redan mycket om det. För det första har MMSC operativ kapacitet som är mycket lägre än en Belharra, med varken ett skrovsonar eller långväga luftfartygsmissiler som Aster 30, och inte mer än en radar jämförbar med Seafire 500. Konkret, där en FDI kan genomföra ett förnekande av luft- och marinåtkomstbubbla Med en radie på 100 km eller mer än 15.000 2 km50 kan en MMSC med sina ESSM-missiler bara utstråla 4000 km eller mindre än 2 km4. Vi behöver därför nästan XNUMX MMSC för att täcka samma omkrets av Egeiska havet som en enda Belharra. Å andra sidan kan IDF distribuera MdCN-kryssningsmissiler, en strategisk förmåga för Aten att hålla Ankara i schack.

Lockheed-Martin MMSC är förstorade versioner av US Navy Freedom Class LCS

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT