Kan den turkiska industrin ta över efter amerikanska sanktioner?

Medan USA: s utrikesdepartement, under press från kongressen, just har gjort det inrätta en första uppsättning sanktioner mot Ankara När det gäller förvärvet av S-400-system från Moskva ökar den turkiska kommunikationen för att visa att landet kan kringgå dessa sanktioner, och snabbt utveckla och implementera dina egna alternativa lösningar. Senaste tillkännagivandet, knappt några timmar efter det amerikanska tillkännagivandet, meddelade det statliga företaget Tusas Engine Industries att det hade levererat för testning en ny turbin för helikopter betecknad TS1400, och avsåg att ersätta LHTEC CTS8000-turbinerna på Gobkeys inhemska mediumhelikopterprogram.

Ankara hade redan tillämpat samma strategi för några veckor sedan och tillkännagav bara timmar efter att kanadensiska Bombardier tillkännagav upphävandet av exportlicenser för Rotax-motorer som utrustar TB2 Bayraktar-drönare, utvecklingen av en ny flygmotor som återigen skulle kunna ta över från Rotax. Några veckor tidigare var det L15Harris 'MX-3D optronic ball, som en gång satt under embargo av tillverkaren, såg framväxten av ett lokalt alternativ, Aselsan CATS.

TS1400-turbinen är avsedd att utrusta den nya modellen med medelhelikopter Gobkey utformad som T129 med stöd av italienska Leonardo

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT